AGA eR3-Serie

Maak kennis met de AGA eR3-serie

De fornuizen uit de nieuwe AGA ER3-serie zijn voorzien van alle kookfuncties die je je maar kunt wensen. Dit is de eerste AGA serie met modellen waarbij een conventionele warmtebron of de stralingswarmte van een gietijzeren oven kan worden gebruikt voor het koken. Dit tilt de flexibiliteit van de AGA’s naar een geheel nieuw niveau.

De combinatie van ovens, kookplaten en een inductiekookplaat maakt de AGA tot een fornuis van alle seizoenen, waarmee je heel eenvoudig je energieverbruik kan aanpassen.

De AGA eR3-serie is energiezuinig, flexibel en regelbaar

 

Wat zit er bovenop

Elk model uit de eR3-serie heeft een zeer energiezuinige kookplaat, die in slechts 10 tot 12 minuten opwarmt en twee standen heeft: sudderen of koken. de grotere eR3 modellen hebben ook nog een extra sudderplaat. De ronde AGA-kookplaat is al sinds de uitvinding van de AGA een iconisch onderdeel dat gelijkmatige warme afgeeft en altijd zorg voor een perfect resultaat. 

Je kunt ook kiezen voor een AGA-warmhoudplaat of een inductiekookplaat met twee of drie zondes en brug functie voor een bakplaat of vispan. Door een inductiekookplaat toe te voegen, hebben we echt de meest flexibele AGA ooit gemaakt. 

 

Maak kennis met de AGA eR3-serie​

Inductiekoken

Inductiekoken is de veiligste, snelste, meest regelbare en energiezuinige manier van koken. Zodra de pan contact maakt met het kookvlak, wordt de pan de warmtebron, dus het voedsel wordt rechtstreeks verhit. De inductiekookplaat is gemakkelijk schoon te houden. Eventuele vlekken kunnen eenvoudig worden weggeveegd. Hij warmt snel op, kan verder veilig worden aangeraakt en si modern en stijlvol

De ovens

 

Alle modellen hebben twee gietijzeren ovens – een voor braden of bakken, de ander voor sudderen. Voor het koken wordt gebruikt gemaakt van de gelijkmatige stralingswarmte van het gietijzer, die ervoor zorgt dat de gerechten geweldig smaken en alle goede eigenschappen blijven behouden. 

Je kunt de gietijzeren oven aan laten staan als u die aangename warmte van de AGA in de keuken wilt hebben. De conventionele heteluchtoven van 90 liter is ideaal wanneer de gietijzeren ovens niet aan staan, of wanneer extra capaciteit nodig is, of om doordeweeks snel een maaltijd te bereiden. De AGA is ideaal om te koken voor een grotere groep, want alle ovens kunnen gelijktijdig worden gebruikt. 

De fornuizen uit de AGA eR3-serie hebben ook een apart te verwarmen warmhoudoven en het model van 150 cm is voorzien van een hoge versie, compleet met bordenrek. We besteden veel aandacht aan zelfs de kleinste details, zoals de stijlvolle handrail met onze merknaam erop en de moderne draaiknoppen. De fornuizen zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan 

 

 

Landelijke keuken

Voordelen van gietijzer

 

Met AGA smaakt het beter. Eten dat is bereid met een AGA smaakt gewoon beter, omdat de gelijkmatige stralingswarmte ervoor zorgt dat het voedsel beter gaart en het vocht, de smaak, textuur en andere goede eigenschappen ervan behouden blijven. De stralingswarmte is afkomstig van de binnenoppervlakken van de oven, die gestaag en gelijktijdig worden verwarmd. 

De temperatuur van de verschillende ovens kan vooraf worden ingesteld om gemakkelijk en stressvrij te kunnen koken. Het gietijzer voor de onderdelen van een AGA fornuis wordt vervaardigd in gieterijen die gebruikmaken van geavanceerde technieken voor het werken met gietvormen. De nieuwste technologieën worden ingezet, zodat de grijze AGA gietstukken de warmte optimaal vasthouden en ongeëvenaarde stralingswarmte afgeven. 

Om het hoogwaardige gietijzer van AGA te vervaardigen, wordt het ijzer nog steeds bij 1500 graden celsius uitgesmolten. Daarna giet men het vloeibare metaal in de vormen die de AGA’s hun karakteristieke en iconische uiterlijk geven. Dit proces garandeert duurzaamheid en ovens die intuïtief koken mogelijk maken en de allerbeste resultaten geven.